La CUP reitera la seva oposició a BCN World
La CUP-Crida Constituent ha reiterat avui la seva oposició al projecte de Centre Recreatiu i Turistic, conegut com a BCN World. Per la CUP, som davant d’una simple operació urbanística per col·locar uns terrenys de La Caixa i s’està fent un espectacle basat en «fum, fum i més fum» segons denuncia el diputat Sergi Saladié.
El diputat de l’esquerra independentista ha explicat que «la Caixa, propietària dels terrenys, està en retirada de la zona des de 2008, davant la impossibilitat de fer negoci amb el “totxo”, tal com va dir Antoni Brufau l’any ’95 en la inauguració del parc». Davant aquest fet el diputat s’ha preguntat que «si hi hagués tantes expectatives de negoci com les que s’han anat explicant, la Caixa marxaria de la zona?». El diputat denuncia que «La Caixa no té cap mena d’interès en el desenvolupament de cap negoci a la zona. Només li interessa la venda dels terrenys i la Generalitat li està fent d’agent»
«La pregunta que ens podríem fer és: si La Caixa en 20 anys no ha desenvolupat l’interès general (pel qual va poder aplicar l’expropiació forçosa), no seria just i lícit, aplicar el dret a reversió, i retornar els terrenys als antic propietaris i/o a un gestor públic. I plantejar un projecte al servei dels interessos del conjunt del territori.» ha reblat el diputat.
Saladié també ha alertat que la comissió de seguiment, només serveix per informar del PDU, i no per participar en la confecció del mateix «és invàlid per a la presa de decisions, i una pèrdua d’oportunitat de fer un planejament més participatiu» i recorda que «no hi ha cap pla turístic (ni de la Diputació, ni de la URV, ni de la Generalitat, ni de cap Ajuntament), que contempli la implantació de casinos. Cap.»
Finalment, denuncia que «per tant, ens sembla que tot aquest ‘espectacle’ només està servint per justificar l'execució de l'opció de compra que l'INCASOL té en 150ha del CRT (es parla de 110M€).»
Per aquest motius, la CUP, davant de la més que possible execució del projecte, demana «com a mínim» evitar l’execució de l’opció de compra dels terrenys per part d’INCASÒL, evitar la participació de promotors vinculats a la màfia i revertir la rebaixa dels impostos al joc previstes (del 55% al 10%).
Sergi Saladié: «La pregunta que ens podríem fer és: si La Caixa en 20 anys no ha desenvolupat l’interès general (pel qual va poder aplicar l’expropiació forçosa), no seria just i lícit, aplicar el dret a reversió, i retornar els terrenys als antic propietaris i/o a un gestor públic. I plantejar un projecte al servei dels interessos del conjunt del territori.»